Pilkoss Forlag

v/forfatter Roger Hegerland

Solstadlia 35

1395 HVALSTAD                                                   Hvalstad, den 27.5.2005

Mobil: 92210709

Mail: pilkoss@netcom.no

Presentasjon: www.pilkoss.no

 

 

 

Dagbladet

v/kulturredaktør Hege Duckert

 

 

 

 

Hei Hege, jeg viser til hyggelig telefonsamtale med deg i går og vedlegger denne redegjørelse med vedlegg: Jeg er å treffe på mobil: 92210709 i dag.

 

Jeg har denne våren hatt release på min dvd/lydbok & bok

Jesus Part II – Dommen, utgitt på Pilkoss Forlag. Boken ble registrert m/ISBN i FS - forlagsentralens bokdatabase 1 februar, det ble sendt ut dm’er fra den 10 til14/2 til bokhandlere og presse med release fra påske den 29/3-2005. Dvd/lydbok/bok har ingen returrett, det fremkommer klart og tydelig i dm/tilbud og i bokdatabasen mentor. Den har en svært hyggelig utsalgspris på kr.169.00 fraktfritt tilsendt. Bokhandlere får standard 35% rabatt, og 65% rabatt på sine førsteeksemplar i fast regning. 

 

Bak på coveret står det at inntektene på salget av denne dvd går til ”Make Peace” organisasjonen Pilkoss Vexst sitt arbeide for å spre ny innsikt og opplysning globalt til det beste for våre barn og vår fremtid. En ny holdning, det å begynne med seg selv først  - endrer verden raskere enn hva penger noen gang kan gjøre.

 

Jeg har personlig ringt de fleste av landets bokhandlere og snakket med bokansvarlig for dette produktet og solgt den inn til mange bokhandlere i perioden 12 til 20/4. Produktet er i perioden og i etterkant blitt utestengt og boikottet av landets ledende kristne bokkjede: Bok og Media!, samt bokhandlere hos Oslo Kristne Senter/Jesus Revolution, Filadelfia menighet, St.Olav bokhandel/Oslo, samt i kjeden Norli v/ledelsen der. Vårt Land har fått tilsendt et anmeldereksemplar den 18/3-2005, men har ikke anmeldt dvd/lydbok/boken. (Vedlegg 4)

Ledelsen i Notabene har også stengt den ute fra sine butikker. Mange av de øvrige bokhandlere har kjøpt den inn. Jeg redegjør følgende:

 

1. Vedrørende: Bok og Media:

Det var til å begynne med i min direktesalgs periode den 12 og 13/4 flere forretninger i Bok og Media som bestilte dvd/lydbok, men etter at jeg bla ringte Bok og Media i Grimstad den 14/4, kl.13 hvor Bjørn Bondevik arbeider som innkjøper så kom der en fakskampanje mot min dvd.

            Bjørn Bondevik sin kommentar til meg i telefon var: Sitat: ”Nei, og at han gidder overhode ikke diskutere teologi med meg!!, så la han på.

Så dager etterpå startet en faks kampanje i denne kristne kjeden mot min utgivelse/sensur, og de fra kjeden som hadde bestilt måtte returnere tilbake til forlaget var beskjeden! De fikk ikke lov til å ha den i sin forretning. De forretningene i kjeden jeg ringte til sa de ikke fikk lov til å ta den inn. Lederne av denne fakskampanjen (jeg vet ikke hvem ?) bringer altså andre til taushet av innkjøperne i kjeden, for åpenheten var nemlig der hos flere innkjøpere i kjeden før jeg snakket med Bjørn Bondevik den 14/4, og alle hadde mottatt kopi av coveret i posten på forhånd, samt alt registrert på forlagssentralen.

 

Vedlegg 1)

Dagen før Kristi Himmelfartsdag, den 4.5 fikk jeg dette brevet fra Kari Nordal i Bok & Media Lillesand. (Se vedlegg 1). Hun hadde den 13/4 bestilt et eksemplar til sin butikk!!

            Etter en kort telefonsamtale i en hektisk hverdag, har jeg mottatt en DVD som jeg trodde var en seriøs debatt-DVD med et kristent grunnsyn. Ved å lese bakpå coveret…så jeg at dette ikke er noen DVD som vi kan selge i Bok & Media. I vårt kristne grunnsyn, som er det viktigste for oss i Bok & Media, har vi ikke rom for noen reinkarnasjon av Jesus. Jeg beklager det inntrufne og sender derfor DVDen i retur sammen med betalingsgiroen.

 

Det betyr at de kristne har stengt alle dører for Jesu sjel på jorden, samtidig som de sier at de venter!           

 

Den 13/4 har jeg en hyggelig samtale med Bok og media i Stavanger v/innkjøper Bjarne Dagsland som bestiller 2 stk.

Han returnerer de 2 stk han bestilte i telefon, og skriver en lapp den 26/4 hvor han skriver at kan ikke se at jeg har bestilt disse. 

I telefon med han direkte spør jeg han hvorfor han returnerer når han bestilte muntlig avtale med meg?

Han svarer så at han da må ha bestilt feil, og legger til at han tør ikke ta den inn da det er en faks kampanje mot meg og min bok. (uten å se på den –det er forhåndsdømming sier jeg) Så sier han bare kort: Blir ikke aktuelt, du må ta dem tilbake og bare legger på røret. så jeg ikke får svare en gang!!

 

Vedlegg 2)

Bok og Media i Bergen v/innkjøper Inger Marie var svært positiv da jeg ringte klokken 12 den 14/4, og bestilte 2 bøker som forsøk. Retur så senere den 28/4.  og se nå hva som skjedde:  Bok og Media Bergen v/en Terje Stusdal returnerer så etter at kjeden har satt i gang faks kampanje mot boken basert på coveret, med følgende kommentar:

Vi kan ikke se at dette er noe vi kan stå inne for og kunne selge i vår butikk. Vi returnerer dermed pakken fra dem, og ber dem om ikke å kontakte oss igjen.

 

 

 

Bok og Media i Kristiansand sier innkjøper Aud dette: Sitat: I dag den 18/4 hadde hun fått fax på boken fra ledere i kjeden over dem…

”De følger Bibelen 100%”, og ville bare ta imot eksemplar dersom de fikk det helt gratis, for de kunne ikke kjøpe inn…

            Mitt svar var at du får den til kr.50.- i innkjøp det må du da kunne betale..? Nei.

Innkjøper sa videre at Jesus er løst og avklart for dem, der er intet å løse…sa hun. 

 

Bok og Media i Drammen sa den kvinnelige innkjøper dette:

Sitat: At Jesus måtte ringe rundt slik for å selge sin bok da måtte det være helt feil. (Ja, hva sier det om vår tid svarer jeg). Hvis det var sant, ville Gud fortalt henne det, sa hun. Jesus snakker ikke sånn som deg, sier hun. Hun var i sterk opposisjon til reinkarnasjon og at vi har levd tidligere liv.

Når jeg sier at en av Jesu verste fiender da Jesus levde fariseeren Paulus ble satt opp av den omvendte kristne for å tilfredstille de kristnes forventinger den gangen Jesus ble korsfestet & oppstandelsen som de kristne sektene skulle ha slik den gangen i.h.t. sin tro koste hva det koste ville og korsfeste Jesu sjel til evig tid.

Jesus selv advarte mot alle sektene og fariseerne: Jesus advarte også i følge skriftene Maria Magdalena den gangen mot å følge noen av sektene, sier jeg. Jeg spurte så at skal ikke de som kaller seg kristne ta imot Jesu sjel som frelseren, er ikke det nettopp hva det vil si å kalle seg en kristen spør jeg? Og jeg legger til: ”Jeg er reinkarnasjonen av Jesus” og ”et av mine tidligere liv har vært som Jesus”, slik det står på coveret.  

Hvis jeg mente det så synes hun alvorlig synd på meg…Gud og Jesus er ett for henne, så velsignet hun meg, og ville ikke bestille den inn.

 

Bok og Media i Finnsnes v/ innkjøper Arne Hareid Steilbu, den 19/4 – Han hadde fått mail fra kjeden at de ikke skulle ta inn boken.

            Sitat: ”Det stemmer ikke med deres oppfatning og tro som rett kristne Han gidder ikke diskutere med meg. Han vil ikke ha slikt, og han avslutter med ”Vi venter ikke på deg”

 

Bok og Media i Molde, med innkjøper den 19/4-05. Sitat: Nei -”Det går sirkulære mot meg og boken sier de”

 

Bok og Media Trondheim v/Innkjøper Asbjørg den 19/4 – Sitat: ”Nei, de har fått mange mailer om det. Nei hun vil ikke si noe om hva som står i mailene!!”. Nei, tar den ikke inn!! 

 

Den 20/4 - Bok og Media i Bryne og Nærbø v/ Brikt Gavor: Sitat: ”Han tror jeg er på ville veier. Bare å lese coveret var nok for ham.” Han viser så til Hebreerbrevet 1. (Dette er skrevet etter Jesu korsfestelse av omvendte kristne). Jeg spurte han så: Skal ikke de kristne ta imot Jesus som frelseren?  Hva skal de kristne gjøre når man banker på døren?

 

Vestlandske Bokhandel /Bergen v/innkjøper: Sitat: ”Vil ikke ha den inn i butikken, for Jesus var Guds enebårne sønn, intet å diskutere”

 

Bok og Media Hamar v/ Roy Lillevold: Med den nettsiden, de bøkene og det coveret ville han usett avvise denne lydbok/dvd. Dette var innhold ikke han ville ha i sin butikk avsluttet han surt.  

            Jeg sier skal ikke de som kaller seg kristne ha en åpen holdning?

 

Bok og Media Lillestrøm – v/Jorunn – Hadde en hyggelig samtale, men hun var svært skeptisk til alt alternativt og sa nei. Bare Bibelen slik de ser den gjelder.

Indremisjonens bok og kasettsalg, v/ innkjøper – Han reiser rundt i forsamlinger og vil ligge lavt i terrenget, så nei ville ikke kjøpe inn.

 

Den 12/5 - Bok og musikk Åkrehamn kjøpte inn, men senere retur fordi ikke kan ha den i butikken.

 

Nomi Bok og media i Mandal v/ innkjøper Frikstad. Sitat: Nei vil ikke ha dette i sin butikk. Har ikke tro på dette.

 

Aalesunds kristelige Bokhandel v/innkjøper Bente, Nei.

Bok og Media Aalesund, NEI!!! Overhode ikke interessert med dette coveret.

 

Bok og Media Molde, v/innkjøper Kjellaug Holm – Nei vil ikke ha den utstilt, eller ta den inn.

 

St Olav/katolske kirke

Den 12/4-05 bestilles et eksemplar fra St.Olav bokhandel i Oslo.

I retur til forlaget den 26/4. St.Olav bokhandel, Oslo - v/Innkjøper Elisabeth – Sitat: Hun avviser basert på det som står bak på omslaget. En kjærlighetsprofet er ikke aktuelt for deres lære, og hun bare legger på.

 

Filadelfia/Oslo

Rex Media, den 18/4 (Filadelfia menighet i Oslo) - Meget avvisende, nei ikke interessert.

(Her Egil Svartdahl holder til?)

 

Jesus Revolution/Oslo Kristne Senter

Oslo Kristne Senter v/ Kåre Helgesen.

Han kom akkurat tilbake etter å ha vært ute å hørt på en del kristne artister. Her har de grunnskole, bibliotek og OKS bok og musikk..

            Den 19/4 - Sitat: Totalt uaktuelt når jeg sier at et av mine tidligere liv har vært som Jesus. Han er ikke interessert i det hele tatt, han blir kort og bare legger på.

 

Universitetet

Gnist Tapir, v/ innkjøper MI på universitetet Dragsvold – 7 bokhandlere og campuser til høyskoler og universiteter. Nei de selger nesten ingenting av slik litteratur, det går i faglitteratur.

 

Notabene sentralt.

Notabene Drammens hovedkontor v/ Tone Bollerud, vil ikke ta den inn og stenger den dermed ute fra alle deres 93 bokhandlere, fordi denne bokhandel kjeden er svært sentralstyrt via ledelsen i Drammen som bestemmer utvalget forteller innkjøperne meg når jeg ringer de opp. Sitat ”Det var litt for smalt for dem”, sa innkjøpsleder Tone Bollerud til meg som grunn til at kjeden ikke ville ta inn sentralt eller gjøre noe sentralt på den.

Så når jeg ringte innkjøperne så hadde de fått beskjed fra kjeden at de ikke skulle ta inn boken fra ledelsen.

 

Norli gruppen

Norli Gruppen /Drammen, de har 60 butikker – Hovedkontoret v/Siren Marøy direkte samtale i begynnelsen av april: Det fikk være opp til hver enkelt butikk sa hun etter å ha sett coveret, men de ville ikke gjøre noe sentralt med dette!

            Men så skjer det noe etter at en del av Norli forretningene virkelig begynner å bestille lydbøker/dvd direkte av meg på telefon når jeg ringer de opp, og ikke gjennom Forlagsentralens bestillingssystem (eies bla. av Aschehoug forlag), flere vil nå ta den inn og bestiller når de hører jeg forteller om produktet på telefon.

 

Norli gruppen Galleriet Bergen – v/ Evelyn innkjøper på alternative bøker, bestilte den 14/4.

Så kom bøkene i retur fra butikksjefen Sylvia som hadde fjernet bøkene og returnert dem ved å bare si at de ikke hadde bestilt dem.(Hvilket ikke stemmer fordi Evelyn hadde bestilt 2 stk av meg direkte på telefon i muntlig avtale/aksept, men tydeligvis en konflikt/misforståelse mellom bokansvarlig og hennes overordnede. 

 

Vedlegg: 3

Norli Haugesund v/ bokansvarlig innkjøper Judith bestilte 1 eksemplar av meg, så den 25/5 kommer boken i retur.

            Jeg ringer henne og spør hvorfor da det ikke er noe returrett?

Sitat: ”Vi kan dessverre ikke selge ditt produkt i vår butikk. Beskjed fra ledelsen!!

 

Norli Trondheim, v/Randi & Kjersti Eriksen – var veldig hyggelige, og bestilte 2 stk.!

I dag den 26/5 ringer hun meg og spør om hun kan få returnere fordi der er sendt en mail fra fagansvarlig i ledelsen for ca. 14 dager siden på at de ikke kan ta inn dette produktet!

            Helt utrolig svarer jeg – Hva er dette for noe?     

Norli Asker. De bestilte 1 eksemplar til kr. 50.- (førsteeksemplar) av meg direkte på telefon v/ innkjøpsansvarlig Anne Den 23/5 kommer den i retur og jeg ringer opp. Anne er ikke å treffe men jeg kan snakke med butikksjef Kristoffer.

            Han sier de ikke har bestilt, og forsøker bruke en henvisning til at jeg skal ha sendt ut et førsteeksemplar uten bestilt, hvilket er feil. Jeg sender kun ut til de som har bestilt av meg svarer jeg. (Se vedlegg av 26/4 og 27/4 i mitt svar, som var mitt direkte tilsvar til en grunnløs anklage fra ledelsen den 27/4 etter at Norli Grimstad hadde bestilt).

Jeg står fast på at de Norli Asker har bestilt 1 eksemplar i telefon til kr.50.-  Han sier at jeg bare har å ta den i retur, han legger til at han har jobbet i 10 år med dette og vet at en slik bok ikke har en sjanse til å selge!! Når jeg spør hvorfor han ikke vil ha den og representere en lokal forfatter, så sier han bare at han ikke behøver å begrunne dette mer.   

 

Jeg viser til en e-mail som kom til meg den 26/4 - fra ledelsen i Norli basert på at jeg skulle ha sendt et eksemplar uforlangt til Norli i Grimstad. Hvilket var feil.

Denne forretningen hadde bestilt av meg personlig muntlig, og jeg avklarte dette i samtale direkte med hun jeg hadde fått bestillingen av fra bokhandelen, og det bekreftet hun. Dette gjorde jeg klart samme dag som jeg fikk en feil anklage e-mail fra ledelsen i Norli v/ Siren, og trodde da at denne saken var ute av verden.

Men det er tydeligvis sendt ut en faks også fra ledelsen i Norli om at de ikke får lov til å selge min bokutgivelse. Jeg har ikke kopi av denne faxen selv, men blitt fortalt det av innkjøperne jeg har snakket med.    

 

Den 25/5 - Norli Haugesund – (Stavanger)OBS mulig skrev feil her til Dagbladet da jeg skrev Stavanger: Brev fra innkjøpsansvarlig som (sitat) - dessverre må returnere fordi ikke får lov av Norli sin fagledelse å ta inn boken.

 

PS: Jeg kan samtidig opplyse om at der er flere Norli forretninger v/bokansvarlige som har kjøpt inn og beholder bøkene på tross av det som måtte ha kommet av beskjed fra ledelsen om ikke å ta inn min bok.

 

I disse dager pågår som kjent litteraturfestival i Lillehammer. Jeg er ikke invitert.

Men en av Israels fremste forfattere er innleder av festivalen og får si følgende i VG den 24/5 – ”Uenig med Jesus”. 

”Temaet for festivalen er ”strid og forsoning”, hvor de har invitert over 200 forfattere fra 15 nasjoner. Jeg har hatt release på min dvd/lydbok, for øvrig et nytt lydbok format men stenges ute av dette selskapet. Rådsleder ved litteraturfestivalen er William Nygaard i Ashehoug forlag. / En av eierne i bokkjeden Norli, i FS –forlagssentralen, Forleggerforeningen & Kirkelig kulturverksted med mer….

Norli bokhandel står som en meget sentral aktør med utdeling av programmer til festivalen.

 

Statsminister Kjell Magne Bondevik har fokus på å bekjempe fattigdom sier han, og leder en regjering med fokus på samarbeid, toleranse, åpenhet og dialog sier han selv til stadighet. Men innholdet i disse ordene? Det står i grell kontrast til hva han gjør mot meg som leder av en fredorganisasjon og mitt klare kall. Det eneste Bondevik trenger å gjøre er å sørge for å stenge ute Jesu sjel og stemme til evig tid, og samtidig fremstå som det er Jesu sjel de kristne venter på.

Asker kommune er her Regjeringen Bondevik har hatt mange av sine regjerings møter, det er bostedet til Kirke og kulturminister Valgerd Svarstad Haugland. Asker kommune har følgende slagord: Åpenhet, gjensidig respekt og troverdighet, og de sier at dette skal prege alle i kommunen sitt arbeide.

            Dagbladet har jo tidligere satt fokus på Bondeviks brorskap og de hemmelige møter på stortinget med fokus på Jesus. I går på Dagfinn Høybråtens nettverk, metoder og såkalt kristne fokus. Politikerne velger biskoper og styrer kirkens og skolens tros innhold. Dette gjør politikerne i et tett og nært samarbeid med de største bokkjedene og mest etablerte forlagene som har mange felles interesser i den historien/tro som er skrevet. Jeg understreker følgende: Det finnes ikke et bilde av Jesus, så hvem er det de såkalt pinsevenner og kristne ser? Det er bare Jesu sjel selv som kan gjenkjenne denne historien og dette tidligere livet i sin egen sjel. Jesu første 29 år er ukjente, pluss årene før år 0. Jesus ble korsfestet av sitt eget folk og mange av de omvendte kristne sekters forventinger den gangen om nettopp oppstandelsen.

 

Er det et kristent livssyn å korsfeste sin leder til evig tid? og stenge alle dører for denne sjel, enhver sjel har en familie? Kristendommen er som kjent en åpenbaringsreligion. Reinkarnasjon er altså stengt ute i grunnsynet, det sier alt! Det er å stenge ute helheten i en sirkel, det er å stenge ute den måten Jesu sjel kom til jorden på gjennom en kvinnekropp til evig tid og samtidig si at det å være kristen vil si å ta imot Jesu sjel som frelseren.

 

For ytterligere spørsmål så er jeg å treffe på mobiltelefon.

 

Med vennlig hilsen

 

Roger Hegerland

 

 

Den 15.3.2006 har jeg ventet lenge nok etter at jeg ringte henne opp en stund etter at hun hadde mottatt dette brevet og gav meg beskjed om at saken var sendt videre til andre i redaksjonen som skulle se på saken og de ville så ta kontakt. Jeg sender så denne mail for å purre på en tilbakemelding fra kulturredaktør Hege Duckert i Dagbladet: - hdu@dagbladet.no

 

Kopi av det jeg skrev i denne mailen:

 

Hei Hege Duckert.

Jeg hadde release på min dvd/lydbok fra påske 2005, jeg ringte deg og leverte personlig informasjon om hva som pågår fra Kirkelig holde mot meg. Jeg setter søkelys på reinkarnasjon, sjel, tidligere liv – reinkarnasjon er egentlig en kvinnesak. I telefon med deg den gangen i april/mai i fjor sa du at du hadde gitt saken videre til en annen? Til hvem og hva skjer fra Dere med denne saken? Eller er det slik at å avdekke hva som pågår fra maktens hold ikke er deres rolle? Jeg minner om pressens definerte samfunnsrolle: Sitat fra pressens egen vær varsom plakat: 1.2 Pressen har et særlig ansvar for at ulike syn kommer til uttrykk. 1.4 Det er pressens rett å informere om det som skjer i samfunnet og avdekke kritikkverdige forhold. Det er pressens plikt å sette et kritisk søkelys på hvordan mediene selv fyller sin samfunnsolle. 1.5 Det er pressens oppgave å beskytte mennesker og grupper mot overgrep eller forsømmelser fra offentlige myndigheter og institusjoner, private foretak eller andre. Mener Dagbladet at det som skjer mot meg fra Kirken og Storting/regjering er rett/rettferdighet? Eller er det slik at saken mangler aktualitet? Jeg ser frem til ditt svar på hva som skjer og hvorfor dette ikke er kommet frem fra Dere. Jeg lurer også på hvorfor jeg ikke er registrert som forfatter på deres sider? For øvrig så kan jeg vise til reportasje i Alle Menn 02/06 hvor noe av min sak er omtalt.

Mvh, Roger Hegerland – Tlf: 92210709

Nettside: www.pilkoss.no

Mail: pilkoss@netcom.no

 

Jeg får intet svar på mailen min.  

 

Den 24.3.2006 purrer jeg nok en gang til hdu@dagbladet.no på å få et klart svar fra dem!

 

Hei Hege Duckert.

 

Når kommer ditt svar?

 

Mvh, Roger Hegerland

 

Endelig et svar!

Så den 27.03.2006, kommer det endelige svaret fra kulturredaktør Hege Duckert. – fra hege.duckert@dagbladet.no.

 

Kjære Roger Hegerland,

 

Vi klarer dessverre ikke å anmelde så mange bøker/lydbøker som vi skulle ønske, og din fikk vi ikke gjort noe med.

 

Dagbladet er for øvrig en avis som har et rasjonelt, ideologisk grunnlag, og derfor er skeptisk både til kirken og til reinkarnasjon.

Kanskje ville det være mer interessant for deg å gå videre med din sak til en publikasjon som beskjeftiger seg mer med trosspørsmål?

 

Vennlig hilsen

Hege Duckert. 

 

 

 

Min kommentar:

 

Hvor rasjonelle er Dagbladets ledelse? Hva slags ideologi og hvilke motiv ledes de egentlig av - hvor ærlige er så Dagbladet i sine såkalte åpne debatter? Skal ikke Dagbladet skrive det de vet om ting de er kritiske og skeptiske til? Skal ikke Dagbladet som kaller seg åpen, fri og uavhengig bry seg om de overgrep fra øverste makthold innen FN, Kirke og Storting/regjering som pågår i Norge mot en av landets egne borgere fordi de selv er kritiske og skeptiske til kirken og reinkarnasjon?    

 

Dagbladets motto er: ”Alltid foran” – Er du alltid foran, spør de til stadighet sine lesere i sine annonser?

 

Dagbladet utgir seg for å være et blad for de sterke meningene, her skal alle få komme til orde med de sterke meningen, heter det så fint og flott.

 

Dagbladet hevder å lede kulturdebatten i Norge.

 

Dagbladet sponser Nobels fredspris arrangement, og mange meget sentrale kulturarrangement. Dagbladet har julekonsertene i samarbeid med Frelsesarmeen før jul osv... (betyr det at Dagbladet er enig i alt Frelsesarmeen ideologisk står for i sin tro?..)

 

Dagbladet har ”Hvem har skrevet den beste boken i år”, type kåringer. ”De 25 beste bøkene” ”Beste forfatter”. Hvorfor har Dagbladet kontor i Jerusalem, hvis de ikke mener kirke spørsmål har nyhetens interesse og er så rasjonelle? 

 

Våren 2006 lanseres Dagbladets nye storsatsing NEMO som skal komme med nye vinkler og gå i dybden, heter det fra den nye redaktøren.

Dagbladet’s nye ukemagasin NEMO, som skulle gå i dybden og avsløre alle andres bedrag enn de bedrag Dagbladet selv står for.

Det het fra redaktøren i Nemo, at Nemo skulle gå i dybden/komme med det meste fra andre vinkler - nye vinkler på alle de viktige -store konflikter i verden, og komme med de nye vinkler på de fleste viktige saker.

I Nemo må nå redaktøren gå og resten av redaksjonen legge inn årene etter ½ års drift nå i september 2006 - p.g.a. meget dårlig salg.

 

Hvor rasjonelle er Dagbladet?

   

Dagbladets ledelse er i mine øyne ikke rasjonell, ledelsen av avisen fremstår er ikke som fri og uavhengig, men tvert om med egne motiv og en egen agenda. Er Dagbladet alltid foran, eller er det noe i mine betraktninger ?