----- Original Message -----
From: Roger Hegerland, leder Pilkoss VeXst
To: "Journalister i de mest sentrale dagsavisene som refererte fra dette demonstrasjonstoget, som følger:"  Kristine Elshaug ; Håkon Borud ; Anne Lindeberg ; Kristian Sarastuen ; Hege Storhaug ; John Olav Egeland ; Kurt Johnny Olsen ; Mona Langset ; John Hultgren ; Peter Normann Waage ; Simen Tveitereid ; Marie Simonsen ; andersg ; Trond Sundnes ; magasinet Dagbladet ; avis1 ; Dagsrevyen - Vaktsjef/ Erik Wold ; desk@stavanger-aftenblad.no ; fep@fedrelandsvennen.no ; Jon Michelet ; Knut Olsen ; NTB ; nyhet@bt.no ; nyheter@bladet-tromso.no ; nyhetstips@tv2.no ; repleder@aftenposten.no ; Reuters ; Knut Haavik ; Aftenposten ; erik vigander ; Dagbladet ; Tv2
Sent: Tuesday, February 05, 2002 4:16 PM
Subject: Pressemelding, Sensur av "reinkarnasjonen av Jesus", i Norge - i demonstrasjonstoget lørdag den 2.2.2002.
 
 
Pressemelding. 05.02.2002, fra: Pilkoss VeXst

v/Roger Hegerland, Solstadlia 35, 1395 HVALSTAD.

eller 92210709

Presentasjon: www.pilkoss.no - pilkoss@netcom.no

Lørdag 02.02.2002  For dine øyne? - Sensur av reinkarnasjonen av Jesus - kort og godt!

Jeg, Roger Hegerland, fremstod som reinkarnasjonen av Jesus i all åpenhet, og ble kastet ned fra talerstolen av Åsleik Engmark, som først bad meg fjerne meg og min fane fra toget! – Jeg fikk ikke holde innlegg av Shabana Reeman, og så kom trusselen fra sivilt kledd politi på Grønland, at dersom jeg ikke fjernet meg fra ”fiffen” ved talerstolen, som Trond Giske, og tok min fane lengst bak ville de arrestere meg!

Og media sensurerte meg  og episoden helt vekk i aviser som på fjernsyn!

Var ikke dette et åpent, ikke volds arrangement, under flagget: Stopp Volden?

Psykisk vold som fysisk vold er to sider av samme sak.

Det het jo så flott tog for frihet, likestilling, mot vold, press og trusler. Demonstrasjon for unge menn og kvinners rett til å velge eget liv. Demonstrasjon som er for alle mennesker som er blitt utsatt for et menneske syn som har hindret dem i å velge sine liv og følge sin sjel og samvittighet, og det er nå vi må gi slipp på holdningen som skaper avstand, vi kan ikke hykle med barn og unge, initiativs takerne er dere alle, her er dere kringsatt av venner, åpen mikrofon, sier oppropet fra Shabana Reeman, med bilder av egen komponerte faner for ens syn, som invitasjon hit…..  

De tre fanene kommer opp på jernbanetorget, og paroler. – ”Frihet til å velge sitt liv” – ”Barn er ikke foreldrenes eiendom” – ”Likestilling for alle” – ”Tvang og vold gir ikke ære”

Jeg kontakter på Jernbanetorget Shabana Reeman og en ”mulig det å holde et innlegg”, snakk med Shabana” og konferansier Åsleik Engmark, om jeg kan gå holde et innlegg, Jeg er forfatter og leder av en utviklingsorganisasjon.

Jeg går så inn i toget med min fane - ikledd t-skjorte: Ignored by media – Norway don’t dare. Og på fanen, bilde av meg som barn, bilde av møtet i mai i fjor med Bill Clinton utenfor Stortinget. – ”Kaken fra Pascal – en tikkende bombe”

 

            På fanen står det:

I’m the reinkarnasjon of Jesus!

            TNT’secret of Norway since 1995.

Oslo’s responsibility?

            Stop Bondevik.

 

Ved Oslo City, underveis i toget kommer Åsleik Engmark glatt bort til meg og forteller meg at jeg ikke er velkommen, og bør se å forlate toget. Jeg går selvsagt videre i toget! Han skal ha ytterligere forklaring på hvorfor jeg går i dette toget, og tillegger han slik min oppfatning, holdning han ikke har, prakke på han en tro, sier han.. Jeg passer ikke inn, sier han…som synes å eie et åpent demonstrasjonstog, med det åpne oppropet….gå inn i din tid…

”Ja, jeg går inn i min tid”…på min måte…

Plassert på Grønland spør jeg Shabana igjen om jeg kan få holde et innlegg, nei hun har nok med de tre som skal si noe, og tror ikke det går, dessuten er jeg for gammel, avslutter hun. Jeg er 36 år gammel…

I påvente av arrangementsstart går jeg opp på scenen med fanen høyreist, og på min t-skjorte står:

 

Ignored by media - foran

Norway don’t dare - bak.

           

I det jeg skal ned fra scenen, så kommer da brått Åsleik Engmark og river meg ned fra scenen, tar hardt tak i armen min, flere fra publikum reagerer på den hardhendte behandlingen jeg fikk av han. Pressen ignorerer med VG’s – Anders Giæver og Gerhard Heltskog som tause vitner, i skyggen. Så kommer plutselig en sivil politi bort til meg. Jeg forteller pressen at jeg ikke får holde innlegg. Når jeg så går med fanen ”I’m the reinkarnasjon of Jesus”, bak Shabana Reeman, og noen andre når hun intervjues og tas bilder av, så kommer politi i sivil, og sier at jeg nå må fjerne meg og gå helt bakerst noe rosa han peker på.., hvis jeg kommer nærmere eller inn i blant ”fiffen” og media, vil de måtte arrestere meg.

Jeg får ikke stå nær ”fiffen” og media. 

           

Hva sier jeg? Det er full religionsfrihet i Norge – dette er hykleri i forhold til arrangementets opprop? ”Ja, spiller ingen rolle” – ”gå bak med en gang, sier den sivilkledde politimannen, du har nå fått 1 advarsel, og det er nok truer han, så gå bak…”.

Og jeg går noen skritt bakover, med høyreist fane, og nærmere hykleriet kommer man vel neppe? Jeg er her for å snakke konstruktivt, hjelp med innsikt. Ikke for å bli bortvist eller annet – dette er sjokkerende, men ikke uventet! TV2 og Rikets tilstand, Gerhard Heltskog, som peker på imamene bak de unge jentene…? Hvor er speilet Heltskog? Hva med Rikets tilstand?

Enkelte, sågar såkalte kristne ”Stand up” komikere kan tydeligvis gjøre hva de vil mot andres arrangement og tillegge andre personer alt mulig, håne og harselere, mens profilerte ledere i miljøet selv altså bruker vold og politi for å stoppe seriøse innspill de har oppfordret publikum til å dele med dem på en modig, uredd, fryktløs, åpen og ærlig måte! 

Gerhard Heltskog, kjent frontfigur fra Rikets tilstand pynter opp bakteppet, også han presenterer nå hykleriet, sammen med eks. kirke og undervisningsminister Trond Giske som meget godt kjenner til min kamp for synliggjøring står de - mange der i all sitt hykleri, og peker med en kjempeslegge på islam, og dømmer noe utenfor seg selv - mens de, og særlig Trond Giske skulle se hva han i sin egen frykt og likegyldighet, som øverste leder av kirken.

Hver av de pekefingrene, eller ordene Giske bruker på islam, har tre fingre tilbake på ham selv, den kirken han representerte og hvor han holder tilbake den sannheten som gjør at slike ulykker skjer – fordi det eneste som arbeider for å komme frem er sannheten – synliggjort for våre øyne..

Jeg snakket med Giske om at han godt kjenner min kamp, ja nikket han bekreftende, mens han så bort på Gerhard Heltskog i Rikets tilstand, og Mia Gundersen så rett på fanen min fra scenen. Barne og familieminister Laila Dåvøy var vel også der? 

Fra scenen så holder Shakil Rehman en tale med mange anklager mot innvandrere, mitt spørsmål til arrangements komiteen blir – Hvorfor alle disse anklagene i bitterhet, når svaret ligger i dere selv, i å begynne med dere selv hver og en sine holdninger!

Svaret ligger aldri i å knuse speilet som viser dere monsteret foran dere – det kalles selvrettferdighet, og betyr ulykke å knuse sitt eget speil - speilbilde.

I Norge nå er det en surdeig som bare vokser, det er dobbelt, dobbeltdrap, æresdrap, trippeldrap x 3, trippeldrukning, frykt i 7 år, forsvinnings mysterie i desember i ungdomsmiljøene. På Cuba er menneskeverdet fornedret. I kristendommens kjerne Jerusalem er alt fastlåst. Hvilken rett stenge kristendommens stemme ute fra den religions konflikt som pågår i verden, hvor man går til krig i Guds navn? Og det er Norge som sitter med nøkkelen i konflikten, slik de har gjort det siden 1995, ikke USA!      

Sannheten ja, men ikke døm – elsk hverandre. Tar man i sannheten, så man også være villig til å ta i selvransakelsen! Det krever mot og velvilje.

Når Grønlands torg er nesten tømt, gir jeg Shabana Reeman et ark med hjerter, som hun kan klistre på alle disse som hun anklager for å være hennes og deres fiender. Elsk dine fiender Shabana. Elsk hverandre, og ikke døm.  

Jeg hilser på, og viser Kristin Halvorsen i SV min fane, og minner henne på at dette er hun i brevs form godt orientert om, og at det Arafat og det plaestinske folk opplever nå skulle bekymre henne? Der blir ingen fred i Midt-østen uten at dere tar mitt budskap på alvor sier jeg. Hun bare vrir seg unna – og jeg drar hjemover.

Likegyldigheten og frykten fortsetter å råde blant de ansvarlige i Norge, mens sivilisasjonen er truet ifølge de som kjører krig mot terror uten å se seg i speilet. Jerusalem er en konsentrasjonsleir i frykt. Men bevares jeg skal ikke stjele noen oppmerksomhet fra noen, det var nøkler til løsning, og å fortelle at alt det som skjer i det ytre, pågår i nasjonens indre, skjult for våre øyne, gjennom hver eneste handling som skjer, er der offer hvor noe blir synliggjort, og politikerne, de ansvarlige kan beskrive seg selv, sin selvrettferdighet, hykleri gjennom sin pekefinger.

            Jeg går inn i min tid, alt kommer for lyset og for en dag når Gud vil det slik - det kan verken Shabana Reeman eller Åsleik Engmark forhindre. Kyllingen er for lengst ute av egget! 

Pressen hånet meg videre, og brøy seg lite om avvisningen jeg fikk fra arrangements komiteen, bortsett fra en.

Jesus for ca.2007 år siden kom også til sine egne og ble avvist.

Gå inn på www.pilkoss.no, se cv, les mine bøker og brever til departement, så kan du se hvor håpløst det blir når ikke ”den såkalt åpne” arrangementskomiteen stoler på at de som ønsker å delta med innlegg vet hva de gjør og står for, eller er det sensur under fanen frihet de fremmer? Uansett så var min tilstedeværelse, en støtte for at ingen må leve i redsel eller frykt for noe som helst. - Sannheten skal frem, den er det eneste som arbeider for å komme frem, men sannheten har utallige sider… - så var et av budskapene mine:

        -Ikke døm! Elsk hverandre. Elsk dine fiender for vi er alle underveis                               

Dagen derpå, den 3/2 skal det ”veldig kristne” Norge, og kirken ha Kristi forklarelsesdag…

Ja, dette forklarer vel noe?

Hemmelighet – alt som skjer i det ytre, har allerede skjedd i det indre. Å leve i fryktløshet er å gå videre fram, inn i sin tid. Ordene de som anklager bruker for å fremheve eget budskap, forteller hva de ønsker å være, fremstå som i ord, og sjeldent at de er det i handling – det krever mot og innsikt. – Mens de aller fleste er langt fra sitt ideal, og ofte selv representerer nettopp den intolerante motpolen, de sier å ta avstand fra…  

Jeg vet det meste om hva det vil si å bryte tabuer, å bli lei av å pakke inn ting, å vokse opp i frykt overført fra foreldre og tradisjonene, psykiske, fysiske overgrep i norsk kjendis familie, med undertrykking, sensur, draps trusler, berømmelse, æres og tvangsbegrep for å følge mitt hjerte, sjel og samvittighet her i Norge, og kjempe for barn, unge og voksnes rett til eget liv her i Norge informativt. Jeg vet også veien ut, etter bruddet. Jeg har vært gjennom forsoningen - fordi jeg har gått veiene selv - Det var de veiene jeg ville si noe om, og om hvordan du skal erobre ditt eget liv…da kommer mine 36 år godt med.

Min kamp vil gi et mer nyansert bilde av det norske samfunnet, om det bak fasadene her, hvor jantelov, frykt, tvang, tradisjoner, fremmedfrykt, og sekter dominerer mange. Det er veldig mange nordmenn i Norge også som ikke våger bryte med tradisjoner, og har frykt for familien for å fortelle sannheten om de overgrep de har vært utsatt for. Det eneste vi skal erobre er våre egne liv, sa Kadra så flott.

I aftenposten stod det - Ære og berømmelse? For hvem Shabana Rehman? Du som også her ber de som ønsker å kritisere eller bidra bare delta i debatten i aftenposten morgen på lørdag, hvor du kritiserer ensrettingen i miljøene i dag, og kaller folk som tenker annerledes enn deg for hjernevasket leser jeg i aftenposten? Hva er så løsningen dine ut av dette som du anklager din foreldre generasjon for, og hvilke fordommer er det du skal ut av? Det er mange foreldre og politikere som bruker tvang for å videreføre sine tradisjoner.

Gå inn i din tid oppfordret dere alle til å gjøre. Jeg gjorde nettopp det, og forsøker bryte den tausheten som pågår fra ansvarlig ledende hold og media i Norge! Men jeg var mann…som kom med opplysning, forståelse, personlig vekst og gemyttelighet, og det passet tydeligvis ikke inn – det skal være girlpower. 

De hadde få tilhører fra egne miljøer skriver Dagbladet, og det er hva jeg opplever i Norge også. Få er de som ønsker å gi avkall, å begynne med seg selv. De fleste liker best å leke ”flaske tuten” peker på. Der speilet roper noe tilbake, og mange erkjennelser går utfor stupet når selvrettferdigheten avdekkes år senere.

I VG, den 4/2 leser jeg Shabanas uttalelse - Det er på tide at imamene begynner å lese mer enn en bok. Er det Bibelen du mener? Vi sliter like mye fortolkningen av den nemlig, som dere med Koranen. Imamen stemples som uakseptable, med dobbeltspill som presser psykisk av imamene sier Trond Giske, Laila Dåvøy i Dagbladet den 4/2, sier dette er kvinneundertrykkende og ikke forenelig med norsk lov, mener det er på tide at imamene tar et oppgjør med seg selv, de kan ikke fortsette å snakke med to tunger, sier Dåvøy, som beskriver hva hun selv representerer. Hva vil Dere karakterisere det dere gjør mot meg, og min åpenhet? Har de et speil på de ordene de kaster ut…

Begynn der, så vil de ytre speil endre seg, motsatt er umulig. Da låser man seg i selvrettferdighet og glemmer årsak og virkning som grunn til at det skjer. Trond Giske sier i Dagbladet den 4/2 at vi ikke kan akseptere at imamene får herje fritt med disse jentene. Giske som kirkeleder – Gå i deg selv først, hele kloden har uakseptable tradisjoner, men de står der som speil for våre egne uakseptable tradisjoner. Begynn der, du som var statskirke sjef.

Norge som alle andre individer må begynne med å gå i seg selv først– det krever mot. Kirken i Norge har sine imaner, og en lukket religions okkupasjon, Norges ”biskoper - kirkeledere” peker der de selv er fanget i de samme ordene de peker på andre med. Gjør det selv først som Norge krever andre skal gjøre, og vær tålmodig. Der kan vi forandre samfunnet, men forutsetningen for fremdrift er ”fair play” og toleranse for det ukjente.

Ufattelig mange barn vokser opp i krig i Norge i dag. Krigen er usynlig og pågår rundt om i de tusen hjem. Et av mine tidligere liv har vært som Jesus, det er hva Norge ikke tør ta i, og det er den drepende tausheten jeg forsøker bryte ved å gå inn i min tid – Nok er nok.

Kjærlighet, sannhet, lys og glede til dere alle,

Roger Hegerland.

Pilkoss VeXst